The Classic Illustration maakt clip van ‘Darling I Love You’

Liefst 45 jaar nadat de single ‘Darling I Love You’ flink scoorde in binnen- en buitenland, pakt de bekende Belgische formatie The Classic Illustration voor het eerst uit met een clip van het nummer. Die clip, vakkundig gerealiseerd door het Productiehuis DaKaNi-Films van Marcel Vanham, dient tegelijk als promotiefilm voor de historische stad Zoutleeuw, waar de opnames plaatsvonden onder een stralende zon. De bekende Israëlische videojockey Hanan Drory, die ‘Darling I Love You’ als een echte wereldhit beschouwt, spoorde componist-auteur en producer Paul Pans aan eindelijk een clip te maken van het nummer, om de productie binnenkort te promoten in Israël.

The Classic Illustration, de voormalige begeleidingsgroep van onder meer wijlen Ann Christy, is terug van weggeweest. In 1977 scoorde de formatie enkele internationale hits met ‘Darling I Love You’ en ‘I Say Goodbye’ als meest bekende singles. Onlangs bracht de groep de single uit de jaren ’90 ‘Bat-A-Rat’ opnieuw uit, in een aangepaste versie. Deze maand – oktober 2022 - verschijnt ‘You Knock Three Times’, dat in de vroege jaren ’80 al op de markt gebracht werd. Lux Records zorgt voor de wereldwijde release en promotie. Ook deze heruitgave kreeg een aangepast kleedje. Andere leuke nummers van The Classic Illustration zijn onder meer ‘A dream Of Memories’, ‘Young Girl’, ‘Black-Eyed Woman, I Need You Love’, ‘I Can Feel It’, ‘We Love The Sound Of Beethoven’, Come Back To Me’, ‘For You’, ‘”Believe in Angels’ en ‘Girl You’re The One I Need’.

Na een jarenlange split, hielden leadzanger-gitarist Omer Vandormael (Sint-Truiden), zanger- gitarist Adelin Goedons (Geetbets), bassist Francis Degros (Sint-Truiden) en toetsenman-zanger-componist-producer Paul Pans (Geetbets) als originele leden van The Classic Illustration een reünie. Toetsenman Marc Vanderstukken, die Paul Pans in de jaren ’90 verving, is er intussen ook weer bij, naast nieuwkomer en drummer Kris Eeckhout. In de loop der jaren bracht The Classic Illustration 16 singles, een LP en een online-full CD uit, met uitsluitend nummers gecomponeerd door Paul Pans, met uitzondering van de Beatleshit ‘Oh Darling’.

In de jaren ’70, ’80 en ’90 was het zeskoppige dans- en showorkest The Classic Illustration een begrip in Vlaanderen en Nederland. De formatie begeleidde tal van binnen- en buitenlandse artiesten waaronder Ann Christy, Freddy Breck, Brotherhood Of Man, Dennie Christian, Lee Towers, Corry Konings, Ben Cramer, The Blue Diamonds, James Loyd, Helmut Lotti, Truus, Luc Steeno, John Terra, Jacques Raymond, Micha Marah, Eddy Wally, Rita Deneve, Connie Neefs, Marc Dex, Peter West, Mieke, Joe Harris, Anneke Grönloh, Imca Marina en Samantha. Daarnaast trad de groep ook alleen op en pakte leadzanger Omer Vandormael (Steve Brandon) vanaf het eerste nummer het publiek in.

Meer info: Paul Pans (0495-65.03.31, paulpans@hotmail.com of www.paulpans.be))

Uitvaart van mijn echtgenote Chriske Kerstens zaterdag 26 maart

Lieve mensen, wie de zeer persoonlijke uitvaartplechtigheid van mijn zondag overleden echtgenote Chriske zaterdag 26 maart niet kan bijwonen in Uitvaartcentrum Hansen Geetbets vanaf 10 uur, kan wel op hetzelfde uur 'deelnemen' via streaming. Hierbij de link: https://vimeo.com/event/1789371/d4844e2ff0

Enkele tips:

1. Zo de stream niet direct start op het moment van aanvang, kan je misschien best de pagina even refreshen.

2. Zo je geen geluid hoort, maak het scherm dan kleiner en klik op het symbool van de luidspreker in het venster.

3. Maak je gebruik van een oude webbrowser, probeer de streaming link dan te openen via een andere webbrowser zoals Chrome of FireFox.

Dank voor elke vorm van medeleven!

Release nieuwe single 'Angel' van Paul Mc PansyTown start op 7 maart

Maandag 7 maart start de internationale release van de nieuwe single 'Angel' van Paul Mc PansyTown. Het is een Engelse versie van de slow 'Eenzaam' uit het album 'Alter Ego' van Paul Pans. Meer daarover tegen 7 maart.

Platenlabel Lux Records biedt platencontract aan en brengt Paul Pans' kerstsingle 'It's Christmas Time' online uit

De kerstsingle van Paul Pans  'It's Christmas Time' uit 2017 wordt opnieuw uitgebracht, maar dit keer op het platenlabel Lux Records, gevestigd in Vlaanderen en Duitsland. Paul kreeg een platencontract aangeboden dat gauw rond was en maandag ondertekend werd. Dinsdag startte de promotie op in heel Europa en Amerika, naast in een reeks landen in andere continenten. De bestaande productie werd behouden, maar kreeg wel een nieuwe online-hoes. Ook de originele clip, gemaakt door Marcel Vanham van DaKaNi-films, wordt verder gebruikt. Hieronder de link naar de clip:

De bekende Israëlische videojockey Hanan Drory, promoot en gebruikt 'It's Christmas Time' tijdens zijn optredens in aanloop naar Kerstmis. Hij toont de clip met Hebreeuwse ondertiteling, erg speciaal.

Paul Pans brengt Album 'Alter Ego' uit

Het album 'Alter Ego' werd 1 oktober uitgebracht en telt 18 zelfgeschreven nummers van Paul.

Eerste van vier hoesfoto's van album 'Alter Ego' van Paul Pans

Het album 'Alter Ego' dat eind september uitgebracht wordt, ook in Nederland, krijgt een vierzijdige hoes. We stellen één van de vier foto's die de albumhoes (digipack) zullen bekleden voor.  Een knap stukje fotografie van Betsenaar Georges Happaerts. Stap voor stap tonen we binnenkort ook de drie andere foto's. Het album met 18 nummers van mij kost 10 euro. Op 1, 2 en 3 oktober in AD Delhaize Geetbets slechts 9 euro owv het weekend van de klant. Een album reserveren kan via paulpans@hotmail.com. Dank!

Paul Pans bezorgt Nederlandstalige rock ’n roll een revival

In de aanloop tot de release van zijn nieuw album ‘Alter Ego’ begin oktober, brengt Paul Pans de nieuwe single ‘Ik ben weer klaar voor de strijd’ uit, een leuk en naar goede gewoonte zelfgeschreven nummer dat ook te vinden zal zijn op het boeiende album met 18 nummers van Paul.

De nieuwe single is meer dan een knipoog naar de goede, oude rock ’n roll uit de jaren ’60, ’70 en ’80. ‘Ik ben weer klaar voor de strijd’ bezorgt de Nederlandstalige rock ’n roll een revival. Het nummer lag in de homestudio van Paul meer dan 30 jaar in de schuif, wachtend op het goede moment om het te bewerken en uit te brengen.

De single wordt uitgebracht op het label Old Street Productions’. D&V zorgt voor de promotie. De single kan je downloaden via onder meer Spotify en iTunes.

 https://music.apple.com/be/album/ik-ben-weer-klaar-voor-de-strijd-single/1582604443?l=nl

https://open.spotify.com/album/2WkUlu0VtrhCdOCHIXW4o6?si=lQT2V6Y3RVqyb4f4KCWxiA&dl_branch=1

 

 

 

Album verschijnt begin oktober, nu al reserveren kan

Om te vieren dat 50 jaar geleden - jawel, een halve eeuw - voor het eerst een liedje dat ik schreef op plaat uitgebracht werd door de toen bekende Harry Herman (+), werk ik momenteel een album (full-cd) met 18 zelfgeschreven nummers af. Voor de feestelijke gelegenheid zong ik ze zelf in. Het album wordt 1, 2 en 3 oktober, tijdens het weekend van de klant, in AD Delhaize Geetbets voorgesteld en te koop aangeboden. Het album, met speciale hoes, kost 10 euro, maar dankzij AD Delhaize Geetbets slechts 9 euro tijdens dat weekend van de klant, zo je het album (of albums) daar koopt/afhaalt. Om in te schatten hoeveel albums ik dat weekend in AD Delhaize ongeveer nodig heb, vraag ik nu al een mailtje naar paulpans@hotmail.com te sturen, met vermelding van het gewenste aantal cd's, je naam, adres en telefoon- of gsm-nummer. De 18 liedjes zijn Nederlandstalig en behoren tot de meest uiteenlopende genres, van pop tot jazzynummers, schlagers, reggae, rock 'n roll, ballades enz... Voor ieder wat wils dus en vooral tijdloos. Op You Tube vind je enkele van de 18 liedjes, die eerder alleen online uitgebracht werden, onder meer 'Jij bent wat ik mag zijn', 'Wat Gezellig' en 'Zweef maar zachtjes heen'. En nu reserveren maar via mijn mailadres, een blijk van erkenning en waardering, waarvoor veel dank. Wie niet naar AD Delhaize in Geetbets kan komen, kan bestellen aan 10 euro per album en het:ze ontvangen via bpost, met aanrekenen van de verzendkosten.

'Me(t) 't wielertoerisme deur het land': een pretentieloze single van 'Puur Cultuur'

In afwachting van 'ernstiger werk' dat uitgebracht wordt in september - een album met 18 eigen, Nederlandstalige nummers - kwam recent een humoristisch dialectliedje van mij uit: ‘Me(t) ’t wielertoerisme deur het land’, vertolkt door de studioformatie 'Puur Cultuur'.

Het is een prettig, pretentieloos en vlot dialectlied met een grappige blik op het wielertoerisme in het algemeen, met de wielertoeristenclubs van het Vlaams-Brabantse Geetbets als sprekende voorbeelden. De opname vond plaats in Studio Old Street in Geetbets.

De single is alleen digitaal (online) verkrijgbaar via onder meer Spotify en iTunes. Je kan het nummer integraal beluisteren via:

en gedeeltelijk via:

'Puur Cultuur' brengt single over het wielertoerisme in het dialect van Geetbets

Maandag 5 juli start de release van de single 'Me(t) 't wielertoerisme deur het land', gebracht door de studioformatie 'Puur Cultuur'. Paul Pans zorgde voor tekst, muziek, arrangement, opname en productie. Het lied is erg volks-plezant en wordt gezongen in het dialect van Paul, het 'Betsers' (van Geetbets). Het nummer verschijnt uitsluitend online (mp3), op het label 'Old Street Productions'. Meer info vanaf 5 juli. De hoes van de single kunnen we alvast tonen.

Je kan elke dag stemmen in de Tip Top 40 van de Vlaamse Super 15 op de nieuwe single van Paul Pans: 'De liedjes van Verminnen'. De nieuwe productie kwam binnen op plaats 28. Elke week wordt een nieuwe stand opgemaakt, donderdag of vrijdag. Hieronder de link om te kunnen stemmen. Vergeet aub niet onderaan op 'vote' te klikken, nadat je het nummer aanvinkte. Van harte bedankt! 

https://devlaamsesuper15.be/supertip%2520Top%252040.html

Paul Pans brengt met nieuwe single een hommage aan Johan Verminnen, die 70 wordt

Nieuwe single ‘De liedjes van Verminnen’ is veel meer dan een eerbetoon

 

Na het bijwonen van Johan Verminnens schitterend concert ‘Plankenkoorts’ in De Markthallen Herk-de-Stad van 23 maart 2019, schreef producer, componist en auteur Paul Pans het nummer ‘De liedjes van Verminnen’. Dat nummer brengt Paul nu zelf uit als single. De tekst bevat meer dan 20 titels van of verwijzingen naar bekende liedjes die Johan Verminnen tijdens zijn rijkgevulde carrière uitbracht. Ontdekken om hoeveel liedjes het juist gaat en welke de correcte titels zijn, is een leuke quizvraag.

Paul zingt de ode aan Verminnen zelf en tekende voor tekst, muziek, opname en productie. Voor de sprankelende gitaarsolo deed Paul beroep op zijn neef Luc Vandebon, voormalig lid van de formatie ‘The Employees’, die destijds scoorde met het uptemponummer ‘Pick it up’. Als coda van ‘De liedjes van Verminnen’ zingt Paul enkele maten van Johans hit ‘Laat me nu toch niet alleen’ in een driestemmige bewerking.

Paul Pans onderhoudt al jaren goede contacten met Johan Verminnen en werkte op velerlei vlakken samen met de jarige grootmeester van de Vlaamse kleinkunstwereld. Dit zowel bestuurlijk bij Sabam en De Vlaamse Sabamvrienden, als op muzikaal vlak voor zangeres Elsy M.

Paul heeft een grote adoratie voor de bijzondere nummers die Johan Verminnen schreef en de speciale interpretatie die Johan eraan geeft. Een liveoptreden van Verminnen en zijn topmuzikanten blijft een avond genieten voor Paul.

Paul Pans liet Johan Verminnen het nummer ‘De liedjes van Verminnen’ horen begin april 2019. Johan was er erg door gecharmeerd, vond de lofbetuigingen in de tekst wat overdreven, maar beoordeelde heel het concept als een mooie productie. Bedoeling was dit nummer meteen uit te brengen voor de zomer van 2019. Maar Verminnen suggereerde dat deze single best in het kader van een of andere gebeurtenis rond hem zou uitgebracht worden. “22 mei 2021 word ik zeventig”, zei Johan. “Dat is een geschikt moment om het nummer te releasen.” Het was lang wachten voor Paul Pans, maar nu is het zover.

De single ‘De liedjes van Verminnen’ wordt uitgebracht op het label ‘Old Street Productions’. Platenfirma en muziekuitgeverij D&V verzorgt de release en de algemene promotie. Meer info: Paul Pans, paulpans@hotmail.com en 0495-65.03.31

www.paulpans.be

Eerste full-cd van Paul Pans verschijnt eind september

Paul werkt momenteel aan een eerste, gelimiteerde full-cd, die eind september of begin oktober verschijnt en 18 eigen nummers bevat. De fysieke full-cd (schijf) komt naar aanleiding van het voor het eerst uitbrengen van een liedje op plaat dat Paul schreef voor wijlen Harry Herman: 'Beter laat dan nooit'. De opname gebeurde in 1971, nu 50 jaar of een halve eeuw geleden, in de Decca-studio in Brussel, met als begeleidingsband het toenmalige BRT-orkest, onder leiding van wijlen Freddy Sunder. Freddy schreef trouwens het arrangement voor het orkest. Tijdens de voorbije 50 jaar, verschenen meer dan 200 nummers van Paul op plaat, gezongen door bekende en minder bekende binnen- en buitenlandse artiesten. Vaak werden Pauls nummers ook gecoverd. Vermits de nieuwe full-cd van Paul gelimiteerd is, kan je vanaf nu al cd's reserveren via het mailadres paulpans@hotmail.com, met vermelding van je naam en het aantal te reserveren cd's. De full-cd kost slechts 10 euro (0,55 cent per nummer 🙂). De betaling gebeurt bij levering. Binnen een straal van 20 km rond Geetbets, worden de cd's gratis aan huis gebracht. Voor verzending via bpost worden wel kosten aangerekend. Vooraleer de full-cd uitgebracht wordt, verschijnen nog twee singles, die je ook op de full-cd aantreft. Later meer daarover. En nu: reserveren maar die full-cd......waarvoor dank!

'Stop die corona' van Het AntiVirus Front maakt ophef

Woensdag 18 november startte de release van de nieuwe productie 'Stop die corona', met tekst van Jo met de Banjo (Dennis Peirs) en muziek van Paul Pans, online uitgebracht door de 'gelegenheidsformatie' Het AntiVirus Front. Diezelfde dag was het al te horen op Radio 2 in het programma met David Van Ooteghem 'Beste Buren in de Warmste Week'. Klik hieronder op de link en je hoort de nieuwe productie:

Vrienden, het stemmen voor de nieuwe single 'Dan is het feest' door jullie levert velke week meerdere plaatsen winst op in de Tips voor de Vlaamse Super 15. Hartelijk dank daarvoor. Mag ik vragen elke dag te (blijven) stemmen aub om uiteindelijk in die Vlaamse Super 15 te komen en gedraaid te worden op heel wat vrije zenders in Vlaanderen en Nederland?

Je vinkt het nummer aan in de rechterkolom (tips) en klikt nadien onderaan op 'vote'. Om de week wordt de hitlijst herschikt naargelang het aantal gekregen stemmen.

Stemmen kan je ook voor de Top 30 van Radio Vlaamse Ardennen. Daar staat de single ook bij de tips.

Alvast van harte dank en vriendelijke groeten,

Het is een vlot nummer, dat goed in de oren blijft hangen en dat iedereen oproept samen te strijden tegen corona, de maatregelen streng te volgen. Het 'rapgedeelte', waarvan Paul de tekst zelf schreef, pakt zowel het steeds te laat beslissen, het achterna hollen en het weigeren zich aan de regels te houden, flink aan. Ja kan het nummer downloaden, streamen of gewoon beluisteren op een reeks portals, waaronder Spotify en iTunes. Veel luistergenot en samen zullen we het coronavirus verslaan.

Nieuwe single 'Dan is het feest' blijft stijgen bij de tips

Paul

'Dan is het feest' nieuwe single van Paul Pans

Na een periode van stilte – Pauls gezin wordt nog steeds geplaagd door ziekte - pakt componist-producer Paul Pans opnieuw zelf uit met een nieuwe single: ‘Dan is het feest’. Paul schreef daarvoor muziek op een tekst van Mary Boduin. Auteur en actrice Mary Boduin, die jarenlang successen schreef als ‘Dag vreemde man’ en ‘Gelukkig zijn’, gezongen door Ann Christy, werkte al eerder samen met Paul voor het nummer ‘Luister eens naar anderen’, dat 16 jaar na de dood van Ann Christy uitgebracht werd bij CNR. Mary schreef ook andere parels voor onder meer Louis en Günther Neefs, Liliane Saint-Pierre, Anneke Soetaert, Jo Vally, Udo en Nicole en Hugo. Recent stelde Mary Boduin haar biografie Dat heet dan gelukkig zijn - Een leven vol muziek voor Ann en de anderen - voor.

De nieuwe single van Paul Pans ‘Dan is het feest’ is weggelegd voor de liefhebbers van de ‘betere Vlaamse muziek’, verschijnt online op het label ‘Old Street Productions’ (Spotify, iTunes e. a.) en wordt gereleaset door D&V. Het is een vlot romantisch nummer waarin tekst en muziek, samen met het arrangement van Paul, een vloeiende en pure eenheid vormen. Voor heel de productie, buiten de tekst, tekent Paul alleen. Voor download en streaming kan je hieronder de belangrijkste links vinden. Op Spotify kan je gratis het hele nummer beluisteren.

I TUNES – APPLE MUSIC

https://music.apple.com/be/album/dan-is-het-feest-single/1534592069?l=nl

 

SPOTIFY 

https://open.spotify.com/album/72pgN8zSHvEBuKg4Ae9pgH

 

Meer info:

Paul Pans

0495-65.03.31, paulpans@hotmail.com en www.paulpans.be

Zangeres of zanger gezocht voor gratis opname van echte smartlap in retrostijl

Paul Pans zoekt een zanger, zangeres of duo om een nieuwe, onvervalste smartlap in te zingen, met het doel het nummer online uit te brengen in Nederland en Vlaanderen, op het label Old Street Productions. De artiest, die het nummer uiteindelijk zal vertolken, krijgt die kans - de afgewerkte opname dus - geheel kosteloos. Geïnteresseerden sturen een mp3 naar paulpans@hotmail.com om de stemkleur en de zangkwaliteit te kunnen beoordelen. 

Nieuwe single 'Wat gezellig' wordt goed onthaald

De release van de nieuwe single van Paul Pans 'Wat gezellig' werd opgestart. De nieuwe productie wordt heel goed ontvangen bij de radiostations. 'Wat gezellig', 25 jaar geleden geschreven door Paul, is een humoristisch reggaenummer, met een fictieve tekst. Pure fantasie, een leuk verhaal. Je kan het nummer voorbeluisteren op iTunes en uiteraard ook volledig downloaden/aankopen:

https://music.apple.com/be/album/wat-gezellig-single/1480210370?l=nl

'Zweef maar zachtjes heen' nieuwe single van Paul Pans & The Old Street Band

Op 12 april startte de release van de nieuwe single 'Zweef maar zachtjes heen', een eerbetoon aan de op 7 januari 2019 overleden, ernstig demente moeder van Paul Pans, gezongen, geschreven en geproduced door Paul. De clip van het nummer kan je bekijken via de link  https://www.youtube.com/watch?v=jyHNmwbSAbg

'Jij bent wat ik mag zijn' 12 weken in Vlaamse Super 15

De laatste single van Paul Pans 'Jij bent wat ik mag zijn' staat al 12 weken in de Vlaamse Super 15 met plaats 3 als hoogste quotering. De nieuwe single ligt klaar, maar moet nog vergezeld worden van een clip. Het wordt een zeer aangrijpend, emotioneel nummer, nog veel meer dan de laatste single. De titel houdt Paul nog een tijdje geheim.

'Bij Kerstmis hoort een goed gevoel' nieuwe single van Marc Dex & Paul Pans

Op het platenlabel Old Street Productions verscheen de nieuwe kerstsingle 'Bij Kerstmis hoort een goed gevoel', gezongen door Marc Dex & Paul Pans, samen met het Koninklijk Sint-Ceciliakoor Nieuwerkerken anno 2011. De single is alleen online verkrijgbaar via de belangrijkste portals. DaKaNi-films zorgde voor een knappe clip:

https://www.youtube.com/watch?v=c35iALnZ9N4

'Jij bent wat ik mag zijn' nieuwe single van Paul Pans & The Old Street Band

Paul Pans brengt met zijn studioformatie The Old Street Band de nieuwe single ‘Jij bent wat ik mag zijn’ online op de markt. Het is een erg romantisch en autobiografisch liefdeslied, een dankbare terugblik op geboden kansen en 50 jaar liedjes schrijven, naast het componeren van tal van koorwerken, klassieke muziek, musicals en instrumentale lichte muziek. Omwille van het autobiografische verhaal zingt Paul het nummer zelf, zonder zich ‘een zanger’ te noemen. Zoals bij zovele producties verzorgt Paul ook nu de backing-vocals.

Bekijk de clip op https://www.youtube.com/watch?v=kexrAPCksks&feature=youtu.be

Clip 'Ik hou van jou steeds meer' van Elsy M op Ment TV

De wervelende clip van mijn jongste muziekproductie met klassebak zangeres Elsy M 'Ik hou van jou steeds meer' (tekst: Johan Verminnen/muziek: Paul Pans) is te bekijken vanaf 2 juni op Ment TV. Naast Elsy M werkten ook de finalisten van Belgium's Got Talent 'Leen & Angelo' mee aan de clip, gerealiseerd door het bekende productiehuis Cameraworks in de prachtige locatie Het Monnikenhof van Vlierbeek in Geetbets. Je kan de clip nu al bekijken op youtube: www.youtube.com/watch?v=nvL8B-6B0fA en downloaden op onder meer iTunes en Spotify. 

Samenwerking met tekstschrijfster Mary Boduin

In De Waterhoek in Grazen vond de jaarlijkse lunch van de Vlaamse Sabamvrienden plaats, waarvan ik ondervoorzitter ben. Tekstschrijfster Mary Boduin werd er gevierd voor haar hele carrière. Ze schreef de tekst voor onder meer 'Dag vreemde man' en 'Gelukkig zijn' van wijlen Ann Christy, naast zovele nummers voor onder meer Liliane Saint-Pierre. Op vraag van Ann Christy schreef Mary in 1983 een tekst op een compositie van mij 'Luister eens naar anderen'. Het nummer werd pas 16 jaar na de dood van Ann Christy in 2000 uitgebracht door de platenfirma CNR en haalde meerdere weken de toenmalige Vlaamse Ultratop 20 van Radio 2. Voor die samenwerking tussen Mary Boduin en mij werden we beiden in De Waterhoek bedacht met een stevig applaus tijdens de VSV-lunch na het beluisteren van het lied. Een flinke knuffel hoorde er ook bij uiteraard.

Vier nummers van Paul over Geetbets en deelgemeenten op maxi-single

Zopas verscheen de nieuwe maxi-single 'Dorpen om van te houden' met vier nummers van Paul Pans over de gemeente Geetbets en haar deelgemeenten Rummen en Grazen. Naast de nieuwe nummers 'Een dorp dat blijft verbazen' en 'Waar Jan Matterne werd geboren' staan de eerder uitgebrachte nummers 'Ich Hem M'n Het En Bets Verloure' (gezongen door wijlen Johan Grouwels en Paul Pans) en 'RumBets' (samen met percussionist Jens Reniers) ook op de maxi-single. Verkrijgbaar aan 4 euro: 0495-65.03.31 of paulpans@hotmail.com

azen.

Bobby Prins kwam 4 maart de Vlaamse Ultratop 50 binnen met een cover van een nummer van Paul Pans uit begin de jaren '80 'Zeg Toch Geen Vaarwel Mijn Schat'. Succes Bobby en veel dank aan producer Paul Vermeulen die de productie verzorgde.

https://www.youtube.com/watch?v=GUCuP9R5F5w

Twee nummers van Paul op nieuw album Bobby Prins 13 Tinten Geluk

Het pas in Nederland verschenen nieuw album van Bobby Prins '13 Tinten Geluk' telt twee nummers die Paul Pans schreef: 'Mijn geluk vind ik nu bij jou' staat als eerste nummer op de full-cd, 'zeg toch geen vaarwel mijn schat' als derde. Je kan de schijf bestellen via onder meer bol.com en de website van Bobby Prins.

Bekijk de clip van 'It's Christmas Time'

De clip van de nieuwe kerstproductie 'It's Christmas Time' (The Old Street Band featuring Paul Pans), aangemaakt door productiehuis DaKaNi-Films, kan je bekijken op https://youtu.be/gBhFHgigi98

Veel kijkplezier en graag delen op Facebook aub, waarvoor dank!

'Als jij maar bij me bent' nieuwe single en clip van Elsy M

Allroundzangeres Elsy M stelde haar nieuwe single en clip 'Als jij maar bij me bent' voor, naast haar maxi-single. Eerder bracht onder meer Paul Severs dit nummer uit. Elsy brengt het in een nieuwe bewerking. De clip namen we op in het kanaaltjesdorp De Rijp, een deelgemeente van het Noord-Nederlandse Alkmaar. Ik kreeg als componist, producer en studiomuzikant ook een rolletje toebedeeld in de clip.

Hieronder de link naar de clip en ook de link om het nummer te downloaden.

Nieuwe kerstsingle van The Old Street Band

De Belgische studioformatie The Old Street Band voert de luisteraar met de nieuwe single ‘It’s Christmas Time’ naar de wereld van de pure kerstnostalgie. Een symfonisch arrangement, een vierstemmig gemengd koor als backing-vocals, een zeemzoete, in de oren blijven hangende melodie en de stem van componist-producer Paul Pans brengen iedereen van bij aanvang van deze nieuwe kerstproductie in vervoering.

De productie kan je downloaden bij onder meer iTunes:

https://itunes.apple.com/be/album/its-christmas-time-single/id1305176644?l=nl en kost 0,99 euro.

Nieuw Album Guy Neve met 'Darling I Love You' erop in Ultratop Album 50

Een week nadat Guy Neve zijn nieuw album 'Memories' voorstelde in Scherpenheuvel, staat Guy Neve op de 44ste plaats van de Ultratop Album 50. Uit dat album draaide de presentator mijn nummer 'Darling I love You' zaterdagavond 14 oktober, in het Nederlands gebracht door Guy Neve. Ik blij en fier! Proficiat Guy!

'Darling I Love You' op nieuwe full-cd van Guy Neve

In restaurant-zaal 'De Leeuw van Vlaanderen' in Scherpenheuvel werd 5 oktober de nieuwe full-cd van zanger Guy Neve 'Memories' voorgesteld. Op die cd staat Paul Pans' 'Darling I love You', in het Nederlands gecoverd door Guy Neve. In het voorjaar 2017 stond de single van die versie acht weken in de Vlaamse Ultratop 50 van Radio 2.

'Darling I Love You' op compilatie-cd

Zanger Danny De Roover van Dancing Parasol (bekend van het VIER-programma 'The Show Must Go On') bracht een eerste compilatie-cd uit in samenwerking met de nieuwe platenfirma Hitfabriek 'Dancing Parasol Hits volume 1 - Danny De Roover en Vrienden). Op die full-cd kreeg de Nederlandstalige versie van 'Darling I Love You', gezongen door Guy Neve, een plaatsje. Verder staan er nummers op van onder meer Frank Galan, Herbert Verhaeghe, Sammy Baker en Salim Seghers.

Nieuwe plaatopnames in het verschiet

In het najaar zullen enkele nieuwe muziekproducties op de markt gebracht worden, geschreven door Paul Pans. Ook kerstplaten maken er deel van uit. Om welke nummers het gaat en wie de vertolkers zijn laten we voorlopig in het midden. Het wordt alvast een interessante herfst en winter op muzikaal vlak.

 

30 juli 2017

Te gast op uitreiking Golden Lifetime Awards

Paul Pans was te gast op de uitreiking van de Golden Lifetime Awards in Aarschot. Jo Leemans, Paul Severs en Joe Harris (postuum) vielen in de prijzen. Paul Pans schreef voor Joe Harris zeven nummers, waaronder de nummer 1-hit "Ouwe Rinus Van De Veen", voor Paul Severs leverde Paul twee liedjes. Op de foto die Dirk Vandegaer nam, zie je Marijke Liesbeth (dochter van wijlen Joe Harris), Linda, de echtgenote van Joe, Paul Pans en Paul Severs.

"Darling I love You" stijgt van 38 naar 22 in Vlaamse Ultratop 50

Guy Neve steeg zondag 19 maart van de 38ste naar de 22ste plaats in de Vlaamse Ultratop 50. Het wordt uitkijken naar volgende zondag. 

Eerste single voor Elsy M: "Mooi is het leven met jou"

"Mooi is het leven met jou" (muziek van Paul Pans en tekst van Paul Pans en Dennis Peirs) is de eerste single van zangeres Elsy M. Een ritmisch nummer dat goed in de oren blijft hangen. Arrangement, instrumenten, backing-vocals en productie van Paul.

Downloaden op:

https://itunes.apple.com/be/album/mooi-is-het-leven-met-jou-single/id1208623149

Dance music met nieuwe single "Back to Berlin"

Met de nieuwe single van The Old Street Band "Back to Berlin" gaan we de dance-tour op. Kom uit je luie zetel en vergeet al je zorgen. Tegelijk verwijst het nummer naar de aanslag in Berlijn en herdenkt het alle slachtoffers van terreur over de hele wereld. Een solostukje met één duidelijke gezongen zin: "Back to Berlin".

Downloaden op:

https://itunes.apple.com/be/album/back-to-berlin-single/id1209060535?l=nl

Guy Neve zingt meest bekende lied van Paul Pans: "Darling I Love You"

De clippremière van "Darling I Love You" in de Nederlandstalige versie van Guy Neve is achter de rug. De clip is sinds zondag 19 februari geregeld te zien op MENT TV, waar ook de première plaatsvond. Hieronder de link om de clip te bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=s7eVB4FGA6A&feature=youtu.be

Nu maar duimen dat de nieuwe, Nederlandstalige versie van "Darling I Love You" het 40 jaar na de originele, Engelstalige versie van mijn toenmalige formatie The Classic Illustration even goed scoort. Succes Guy!

Nieuwe single en clip "Hij is alleen" van Frederic

Maandag 6 februari werd een eerste nieuwe productie van dit jaar voorgesteld op MENT TV (daarover een uitgebreid artikel in Het Nieuwsblad editie Leuven-Hageland van dinsdag 7 februari). Frederic, de allround zanger uit Hoegaarden met een fantastische stem, brengt het eenvoudige rocknummer met een diepe, zeer actuele inhoud: "Hij is alleen". Het nummer, waarvoor ik tekst en muziek leverde, handelt over de problematiek van de daklozen. Graag geef ik de link om de aangrijpende clip van het nummer te bekijken en te beluisteren: https://vimeo.com/200481739

Je kan vanaf vandaag het lied downloaden via iTunes en binnenkort ook op fysieke cd-single verkrijgen bij Frederic. De clip is dagelijks te zien op MENT TV.

Aan deze productie is ook een heel mooie hulpactie voor daklozen verbonden, opgezet door Frederic. Meer daarover in de media.
En nu maar downloaden, waarvoor dank! Hartelijke groeten, Paul

Nieuwe singles met clip bijna klaar

In februari komen wellicht twee nieuwe singles op de markt, met muziek en tekst van Paul Pans. Beide producties worden gepromoot via een knappe clip. De eerste single, een cover, wordt sowieso 20 februari gereleased. Titel en uitvoerder blijven nog even geheim. De single zal alvast vaak te horen en te zien zijn op MENT TV. Binnenkort meer hierover.

Kerstliedjes van Paul Pans downloaden via iTunes

Naar aanleiding van 40 jaar componeren voor bekende artiesten en nieuw talent, bracht Paul Pans in 2011 de full-cd "Samen Kerstmis vieren" uit met nieuwe, eigen nummers. 
Marc Dex, Jacques Raymond, Will Ferdy, Sonia Pelgrims, Ingriani, Eddy Romy, 
Win Van Coren, The Classic Illustration, het Koninklijk Sint-Ceciliakoor Nieuwerkerken én Paul zelf vertolken de nummers. 

Vier singles werden uit de full-cd getrokken: "Bij Kerstmis hoort een goed gevoel" (Marc Dex), "’t Is Kerstmis" (Jacques Raymond en Ingriani), "Als het straks weer Kerst zal zijn" (Sonia Pelgrims) en "Kerstmis is ’t mooiste feest op aarde" (Eddy Romy en Paul Pans). 

Je kan de liedjes downloaden via iTunes.

Nog een plaatsje winst voor "Ouwe Rinus" in de Ultratop

"Ouwe Rinus Van De Veen", gecoverd door Freddy Davis, gaat nog een plaatsje vooruit en staat zondag 13 november op 22 in de Vlaamse Ultratop van Radio 2. Het nummer staat intussen vier weken in de officiële hitparade.

"Ouwe Rinus" na drie weken op nummer 26 in Vlaamse Ultratop 50

"Ouwe Rinus Van De Veen" (gecoverd door Freddy Davis) stijgt deze week van 26 naar 23 in de Vlaamse Ultratop 50, die zondag 6 november uitgezonden wordt op Radio 2 tussen 16 en 18 uur. In de "Hartelijke 10" van Ment TV, staat de clip vandaag op nummer 2, vorige week op 1. Door het liedje te downloaden via iTunes (kost 0,99 euro), kan het nummer nog meer stijgen in de Vlaamse Ultratop 50. Dank en vriendelijke groeten, Paul

"Ouwe Rinus Van De Veen" in Vlaamse Ultratop 50

Zondag 23 oktober komt Freddy Davis' coverversie van "Ouwe Rinus Van De Veen" binnen in de Vlaamse Ultratop 50 op plaats 38, te horen op Radio 2. Intussen is de clip heel vaak te zien op Ment TV.

Videoclip "Ouwe Rinus Van De Veen" nieuwe "Ment Lieveling van de Week"

De videoclip "Ouwe Rinus Van De Veen", vertolkt door Freddy Davis, met tekst en muziek van Paul Pans, is vanaf 15 oktober de nieuwe "Ment Lieveling van de Week". Dat houdt in dat de clip om het uur gedraaid wordt op Ment TV, een week lang.

Freddy Davis covert "Ouwe Rinus Van De Veen"

In het Parochiaal Cultureel Centrum van Velm stelde zanger Freddy Davis zijn nieuwe single en bijhorende clip voor: "Ouwe Rinus Van De Veen", een gewezen nummer 1-hit uit 1979 die Paul Pans schreef voor wijlen Joe Harris. De clip zal geregeld te zien zijn op Ment TV. Je vindt de clip ook op youTube: https://youtu.be/mQugOhSHGOs

Freddy Davis covert bekend hitnummer van Paul Pans

Freddy Davis stelt zaterdag 8 oktober in Velm zijn nieuwe single en videoclip voor in het Parochiaal Cultureel Centrum. De single is een cover van een bekende nummer 1-hit die Paul Pans schreef (tekst en muziek). De titel ervan houden we voorlopig geheim. Tijdens de voorstellingsavond treden onder meer Mieke en Danny Fabry op. Beide artiesten namen destijds ook elk twee liedjes op die Paul schreef. De toegang van de voorstellingsavond is gratis.

Andrea Schön zingt Duitse versie van "Als jij maar bij me bent"

De in Hasselt wonende Duitse zangeres Andrea Schön schreef een Duitse tekst op het nummer "Als jij maar bij me bent", met muziek van Paul Pans en originele Nederlandstalige tekst van Paul Pans en Paul Severs. De Vlaamse versie werd eerder achtereenvolgens uitgebracht door Win Van Coren, Helena en Paul Severs. Andrea Schön brengt de Duitse versie "Wenn du heut bei mir bist" uit als single, die vergezeld wordt door een leuke clip. Je kan die clip bekijken en beluisteren op 
https://youtu.be/661YdUTBRAM.

Filmopname "Mijn Geluk vind ik nu bij jou"

Marcel Vanham maakte een knappe filmpopname over de voorstelling van het nieuwe nummer "Mijn geluk vind ik nu bij jou", dat op de nieuwe cd "Het beste van Freddy Davis" staat. Je kan de opname bekijken (en beluisteren) op https://youtu.be/wh5YGS6_BPo 

Freddy Davis zingt twee nummers van Paul op nieuwe full-cd

Freddy Davis, die al enkele weken met de cover "Bella Belinda" goed scoort in de Vlaamse Ultratop 50, bracht een nieuwe cd uit "Het beste van Freddy Davis". Op die cd, die 18 liedjes telt,  staan twee nieuwe nummers van Paul, met "Mijn geluk vind ik nu bij jou" als 'gedoodverfde' single voor de toekomst op de tweede plaats.

 

Zes composities voor nieuwe thriller "De Roofkunstenaar"

Paul Pans leverde zes instrumentale composities op cd bij het jongste boek van auteur Bruno Buteneers "De Roofkunstenaar". Het boek wordt vrijdag 3 juni om 19 uur voorgesteld in de raadzaal van het gemeentehuis van Linter In Orsmaal, aan de Helen-Bosstraat 43. Boekenkast gaf recent een recensie over het boek. Die recensie kan je hieronder lezen. Wie boek en cd wil bestellen, betaalt 20 euro.

Auteur Bruno Buteneers heeft met 'De Roofkunstenaar' een nieuw boek geschreven. 'De Roofkunstenaar' is een knap geschreven historische thriller die boeit van begin tot einde!

 

Het verhaal

Het technologiebedrijf Manticore van miljonair Harro Avadon heeft met de ‘Slinky’ een tijdmachine ontworpen waarmee personen terug in de tijd kunnen reizen.

 

Bij wijze van proef werden Aaron en enkele reisgenoten zo’n 12.000 jaar terug in de tijd gestuurd. Het bezoek aan de bewoners van die tijd was niet zoals iedereen verwacht had, er werd zwaar gevochten en alleen  Aaron overleefde de trip, zij het met negen breuken, interne bloedingen en talrijke kneuzingen.

 

Deze onverwachte tegenslag weerhoudt Harro Avadon er niet van om opnieuw een team terug in de tijd te sturen. Deze keer worden er vier personen terug in de tijd gestuurd, meer bepaald naar het jaar 1693, het jaar wanneer er met de slag van Neerwinden één van de grootste en bloedigste veldslagen van de eeuw plaats vond.

De bedoeling van de reis is de zes wandtapijten van Lodewijk XIV, die op 27 juli 1693 spoorloos verdwenen zijn, terug te vinden. Het enige wat er geweten is over de wandtapijten is dat ze per koets van Oostende richting Frankrijk werden vervoerd en dat ze in de buurt van Neerwinden van de aardbodem verdwenen zijn.

 

Het wordt geen rustig uitstapje naar de 17de eeuw voor de vier. Bij hun aankomst krijgen ze te maken met rovers en maken ze kennis met het leger van de Franse koning Lodewijk XIV…

 

De Roofkunstenaar is een historische thriller, knap geschreven door Bruno Buteneers, die na ‘Weerklank’ opnieuw een uitstekend boek aflevert. Het verhaal leest vlot en is op geen enkel moment saai. Als lezer word je zo in het verhaal meegezogen dat je jezelf in de 17e eeuw waant. Historiek, scienceficton en spanning in één boek!

 

Bij het boek zit een audio cd met daarop prachtige composities van Paul Pans, afgewisseld met ingesproken tekstfragmenten.

 

Wat De Boekenkast betreft: 'De Roofkunstenaar' is zeker een aanrader!

 

De Roofkunstenaar - ISBN: 978909029659 - Paperback - 316 blz. - Uitgeverij: Dunfy

"Al fluitend door het leven" in aflevering 13 van Aspe op VTM

In aflevering 13 van Aspe, heruitgezonden zaterdag 12 maart op VTM, wordt het liedje "Al fluitend door het leven", geschreven door Paul Pans en gezongen tijdens Eurosong for Kids in 2008 door Vince (Lintermans), gedraaid tijdens het feestje van de kinderen van Aspe. 

Werken aan suite voor symfonisch orkest

Momenteel werkt Tom Ouderits uit Westerlo aan de (verdere) bewerking van een suite voor symfonisch orkest, gecomponeerd door Paul Pans. Het werk, dat uit vijf delen bestaat, duurt meer dan 9 minuten, zal niet alleen uitgegeven worden op bladmuziek, maar wordt ook opgenomen op cd. 

Binnen enkele maanden meer daarover.

 

20 februari 2016

Phil Kevin en Freddy Davis coveren liedjes van Paul Pans

Zowel Phil Kevin als Freddy Davis coveren op hun jongste album een nummer, geschreven door Paul Pans. Op het nieuwe album "Zin in een feestje?" zingt Phil Kevin zijn versie van de internationale hit "Darling I Love You", oorspronkelijk vertolkt door de gewezen formatie van Paul "The Classic Illustration". 

Freddy Davis zingt dan weer op zijn nieuw album "Freddy Davis - 25 jaar later" het nummer "Lieve signorita" dat Paul Pans schreef voor wijlen Joe Harris.

 

20 februari 2016

Jens laat muzikaal technisch vernuft horen

Jens Reniers soleert op marimba in "The Magic Marimba": een muzikale wervelwind. De single is te koop als download via onder meer iTunes en Spotify.

Nieuwe single “The Magic Marimba” klinkt “magisch” virtuoos

Jens Reniers (22) is met de studioformatie dRumBets toe aan zijn tweede instrumentale single “The Magic Marimba”. Het vlotte nummer laat Jens horen als “magisch virtuoos percussionist” op marimba. Ook neemt hij de drums voor zijn rekening. Paul Pans – de andere helft van de studioformatie dRumBets - schreef het nummer, speelde met uitzondering van de marimba alle melodische partijen in en tekende voor de productie.

 

In “The Magic Marimba” speelt Jens op marimba tegen een snelheid van 592 zestiende noten per minuut. Geen sinecure, maar voor Jens blijkbaar niet zo buitengewoon.

 

Jens Reniers voelt zich thuis in alle genres. Pop- en dansmuziek vertolkt hij even schitterend als bijvoorbeeld jazz of klassieke werken. Platenbaas, producer en beroepstrompettist Patrick Mortier, lid van de Raad van Bestuur van Sabam en jarenlang lid van de succesformatie Vaya Con Dios, was erg enthousiast over Jens en zijn debuutsingle “RumBets”, die bijna drie jaar geleden verscheen op het nieuwe label van Patrick Mortier Skoebiedoe (PMP Productions).

 

De nieuwe, tweede single van Jens and dRumBets “The Magic Marimba” is (voorlopig?) alleen verkrijgbaar als download via iTunes en tal van andere internetstores en verschijnt op het platenlabel “Old Street Productions”.  Je kan kiezen tussen twee versies: de gewone uitvoering en de dance-versie, waar een stevige basdrum het tempo extra benadrukt.

De naam van de studioformatie dRumBets is een goed voorbeeld van samenwerking tussen personen (muzikanten) uit verschillende deelgemeenten. Muziek is universeel, samenwerking moet dat ook zijn. De orkestband werd opgenomen in Studio Old Street in Geetbets (Bets). De opname van marimba en drums vond plaats in de studeer- en  repetitieruimte van Jens in Rummen (Rum). Zo zie je maar.

Hieronder de link naar iTunes:

https://itunes.apple.com/be/album/the-magic-marimba-single/id1079439543?l=nl

en de Ultratop:

http://www.ultratop.be/nl/song/172f57/Jens-and-dRumBets-The-Magic-Marimba

Koorwerken wereldwijd verkrijgbaar en thuis uitprintbaar

In boekvorm of bladmuziek om thuis zelf af te drukken

De koorwerken van Paul Pans (voor vierstemmig gemengd koor SATB) zijn voortaan niet alleen wereldwijd in boekvorm te verkrijgen, maar kunnen – waar ook ter wereld – bij de geïnteresseerde(n) thuis afgedrukt worden (printen van bladmuziek).

Muziekuitgeverij Digital Music Print DMP Antwerpen werkt samen met andere muziekuitgeverijen en onlinestores om die service aan te bieden. Het gaat om metropolis-music.be, crescendo-music.com, sheetmusicplus.com, alle-noten.de, alle-noten.eu, shop.mypartitor.com, notendatenbank.net, partitions-musicales.net, di-arezzo.fr/di-arezzo.it/di-arezzo.co.uk (aangeboden in het Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Engels en Japans) en free-scores.com.

De uitgegeven werken van Paul zijn Missa Brevis, Ritmische Volksmis, Vijf Kerstliederen (onder meer Een Koning ons Geboren, Hodie Christus Natus Est en Kerstmis Is ’t Mooiste Feest Op Aarde) en Tien Religieuze Werken (onder meer Stabat Mater, Ave Maria II, Panis AngelicusAve Verum Corpus en Jezus Mijn Herder).

 16 december 2015

Cd-single 'Ich hem m'n het en Bets verloure' is er

Nadat via iTunes en andere onlinewinkels de single al een paar weken te koop aanbieden, is de cd-single er. Ze is verkrijgbaar in Delhiaze Geetbets (aankoopbon), bij Johan Grouwels (011-58.85.70) en bij mezelf (4 euro). Op de cd-single staat eerst de gezongen versie, gevolgd door de karaoke versie voor wie graag zelf de melodie 'alleen' zingt, zij het gesteund door de backing-vocals.

Meer info over de productie vind je op de achterkant van de cd-hoes.

Meer info over de productie vind je op de achterkant van de cd-hoes.

'Ich hem m'n het en Bets verloure' op iTunes

Johan (Grouwels) zingt het dialectlied 'Ich hem m'n het en Bets verloure', begeleid door The Old Street Band (het studio-orkest van Paul Pans) en de backing-vocals van Paul. In afwachting van de cd-single, is het lied (ook de karaoke-versie) nu al verkrijgbaar op iTunes (0,99 euro). Ga naar https://itunes.apple.com/be/album/ich-hem-mn-het-en-bets-verloure/id1056171815?l=nl of tik Johan Ich hem m'n het en Bets verloure in en je kan 1'30'' van het lied én de karaoke-versie beluisteren. Wedden dat jet het liedje downloadt of als cd-single aanschaft? Alvast bedankt!

De hoesfoto's krijg je hier te zien.

6 november 2015 

Tekst dialectlied 'ICH HEM M'N HET EN BETS VERLOURE'

Een voorproefje al van de nieuwe productie die het Geetbetse label Old Street Productions in de loop van november uitbrengt op fysieke cd-schijf en online via onder meer D&V en iTunes. 

De tekst dekt de lading van het leuke en grappige nummer over Geetbets en haar dialect.

Ich hem m’n het en Bets verloure                                                                                          

                muziek: Paul Pans

                tekst:     Paul Pans

 

Bets en de Gejet lij te blinke, onder een hiejete zoumerzon.

Lang was het toch alliejen mer stinke, wa da de Gejet zoewe goed kon.

Fiejer stie de kerk in ’t durep te pronken, en Betze Rust, ’t gementehuis.

Ich, in gedachte diep verzonke, vuul, Bets da es toch menne thuis.

 

Ich hem m’n het en Bets verloure

en en het Betsers dialect.

Het durep moewe da ich zen geboure

En moewe ’t regelt da het zekt.

Ich hem m’n het en Bets verloure

en dowe es niks en te doen.

De grune weis en ’t gejel koure

De veir deje geft er goed katoen.

 

Ich ving oos Bets om van te snoepe, mais e verleide, och zoewe schoewen.

Ich wil het euveral sten roepen, zelfs boinke komt er om zais loewen.

Striejen lij oos durep vol nieve weigen, en veilowbouwne, schoewen en briejed.

Mais wa geluk en mais Gods zeige, bleft het gespouwerd van hoewepe liejed.

 

Nen houlentejer, tesneusdoek en vinsterlejer, een krienekrouwe in rot wejer, Betserse woude.

Ich plant de pour, in gaikkes, schoewen in een vour, ich maak e gat mais een bour,draag noewet ne loude

 31 oktober 2015

'Als jij maar bij me bent' ook op 'Vlaams is Vlaams' deel 3

Nog een ontdekkertje: 'Als jij maar bij me bent', vertolkt door Paul Severs werd eveneens in november 2014 geplaatst op de compilatie-cd 'Dennie Damaro presenteert Vlaams is Vlaams' deel 3.

19 oktober 2015

'Als jij maar bij me bent' op Hits van Hier - Het beste van 2014 - CNR/Vlaamse Sterren

CNR/Vlaamse Sterren bracht de dubbel- én compilatie-cd 'Hits van Hier - Het beste van 2014' uit, met daarop heel wat grote namen als De Romeo's, Sergio, Bart Herman, Bart Kaell,Willy Sommers, Jo Vally, Nicole & Hugo, Sugarfree, Lisa Del Bo, David Van Dyck, Axel Hirsoux, Belle Perez, Ian Thomas en 2 Fabiola Feat. Loredana uit de Vlaamse showbizz. Ook het lied 'Als jij maar bij me bent', gezongen door Paul Severs en geschreven door Paul Pans, staat tussen de 40 titels.

Leuke verrassing om het bijna een jaar na de release toevallig te ontdekken. De fysieke compilatie-cd is nog steeds online te bestellen voor een prikje (tussen 8,95 en 14,99 euro).

Het compilatie-album stond weken lang in de Ultra Top.

18 oktober 2015


.

Uitstapje naar Polen als journalist

Paul verbleef van 25 tot en met 28 augustus in de Poolse gemeente Witkowo, meer bepaald in het Resort Skorzecin, om als journalist van Het Nieuwsblad en redacteur van het gemeentelijk infoblad van Geetbets Actueel verslag uit te brengen over de uitbouw van de verzustering tussen de gemeenten Geetbets en Witkowo. Voor dat verblijf in Polen ontving Paul een uitnodiging van Judoclub Geetbets, die op haar beurt uitgenodigd was door de burgemeester van Witkowo Krzysztof Szkudlarek.

Paul ontving een mooi aandenken aan Witkowo uit handen van de burgemeester (foto).

Covers maken van 'Darling I Love You' zonder auteursrechten te betalen

Het plagiëren van een nummer van K3 door een Chinese groep haalt vandaag de pers. Analoog met dergelijke praktijken wordt al tientallen jaren de hit 'Darling I Love You' van The Classic Illustration, geschreven door Paul Pans, in diverse landen gecoverd zonder in orde te zijn met de auteursrechten. Voor alle duidelijkheid: het nummer wordt gecoverd, maar componist-auteur en originele muziekuitgever krijgen geen auteursrechten voor hun werk. 

Op YouTube vind je momenteel versies van 'Darling I Love you', gemaakt in onder meer Indonesië, Maleisië, Roemenië en de Filipijnen, naast de originele versie van The Classic Illustration uit 1977.

10 augustus 2015

26 instrumentale nummers klaar voor uitgave

Dit jaar nog zullen 26 instrumentale nummers van Paul uitgebracht worden op een compilatie cd-reeks door muziekuitgeverij D&V. De nummers - zuivere instrumentals en instrumentale versies van eerder bij D&V verschenen liedjes (geschreven door Paul) worden als download op de markt gebracht. We houden onze volgers op de hoogte via onze rubriek 'Nieuws' op deze website.

 

3 juli 2015

Jurylid voor 'Kortenaken heeft Talent'

De dienst Vrije Tijd van de gemeente Kortenaken scoorde met een schitterende organisatie van de eerste editie 'Kortenaken heeft Talent' in gc Den Hoek. De vakjury bestond uit dirigent van Scala Stijn Kolacny (voorzitter van de jury), choreografe en dans pedagoge Liesbeth Ericson en componist-producer Paul Pans. Het werd voor de deelnemers, het publiek en de juryleden een heel leuke en boeiende avond. Zeker voor herhaling vatbaar.

Op de foto de vakjury met van links naar rechts Paul Pans, Stijn Kolacny en Liesbeth Ericson.

Paul Pans ondervoorzitter van De Vlaamse Sabamvrienden

Voorzitter van de VSV Johan Verminnen samen met nieuwbakken ondervoorzitter Paul Pans. (foto Jan Baeyens)

Voorzitter van de VSV Johan Verminnen samen met nieuwbakken ondervoorzitter Paul Pans. (foto Jan Baeyens)

In Aartselaar verkoos de Raad van Bestuur van De Vlaamse Sabamvrienden Paul Pans tot ondervoorzitter van de vereniging. Alleen het mandaat van ondervoorzitter was vacant. De Vlaamse Sabamvrienden is een vriendenkring en drukkingsgroep in de schoot van Sabam, die onder meer bestaat uit Vlaamse auteurs, componisten en uitgevers. Ook de Franstalige Sabamleden hebben een soortgelijke vereniging.

De nieuwbakken ondervoorzitter krijgt de opdracht voorzitter Johan Verminnen bij afwezigheid te vervangen en tijdens de afwezigheid de vergaderingen te leiden. Tevens maakt de ondervoorzitter deel uit van het dagelijks bestuur van De Vlaamse Sabamvrienden.

Jan Baeyens, al vijf jaar secretaris van De Vlaamse Sabamvrienden, zag in navolging van eerder gemaakte afspraken, af van zijn functie. Carine De Vos werd intussen geïnstalleerd als de nieuwe secretaris van de vereniging, Sonja Vander Beken als de nieuwe penningmeester.

Discografie toont clips The Classic Illustration en Paul Severs

Zo je het site-onderdeel 'Discografie' aanklikt, kan je een clip bekijken en beluisteren van de nummers 'Darling I love You' (The Classic Illustration) en 'Als Jij Maar Bij Me Bent' (Paul Severs). Beide nummers werden door Paul Pans geschreven. 'Darling I Love You' werd wereldwijd een hit.

Paul Pans schrijft en producet nieuwe single van Sonia Pelgrims

Met haar nieuwe single Hoe durven wij hier klagen? is Sonia Pelgrims eindelijk toe aan een heropstart van haar eigen carrière als artieste. Sonia nam jaren geleden (1976) een bijzonder succesvolle start als zangeres toen haar disco-repertoire met Moving Along en I Feel Fine torenhoog scoorde in de Belgische hitlijsten.

De disco-spots ruilde zij echter vrij snel voor het werk achter de schermen omdat zij gevraagd werd als backing-vocal voor studiowerk en bij concerten van binnen –en buitenlandse artiesten zoals Tina Tuner, Englebert Humperdinck,  James Last, Will Tura, André Hazes, Demis Roussos, Julio Iglesias en anderen groten uit de show-bizz. Niemand in Vlaanderen kan dergelijk palmares als ‘backing-vocal’ voorleggen.

'Nu is de tijd rijp voor Sonia om terug solo te gaan. De enorme bagage die ze in de vele jaren opstapelde met ups en downs wil ze nu graag tot uiting laten komen in een eigen repertoire met inhoudelijke teksten, in combinatie met kwalitatieve composities die door een groot publiek kunnen gesmaakt worden', zegt Henri Deschuyteneer van D & V.

'Paul Pans, die haar ook in het verleden al een dikke hit bezorgde met I Feel Fine, staat ook nu  weer vastberaden achter deze hernieuwde carrièrewending van Sonia en zorgde voor muziek, tekst, opname en productie van haar nieuwe single Hoe durven wij hier klagen?.'

De single wordt uitgegeven door D & V, die het liedje ook beschikbaar stelt voor download en streaming via  24 internet portals, zoals iTunes, Spotify enz…

Producer Paul Pans zal een gedeelte van zijn auteursrechten die de nieuwe single opleveren, overmaken aan Artsen Zonder Grenzen. De ngo geniet trouwens al geruime tijd elke maand financiële steun van de producer voor het mooie werk dat AZG verricht in heel de wereld.

 

15 oktober 2014

 

 

Guy en Luc Vandebon.

Guy en Luc Vandebon.

EU-ambassadeurs spelen op single voor Artsen Zonder Grenzen

Luc Vandebon (rechts), EU-ambassadeur in Maleisië, en zijn broer Guy, gewezen hoofd van de EU-delegatie in België (in feite eveneens EU-ambassadeur, maar je kan die titel niet dragen in een EU-land) verleenden als gitarist recent hun medewerking aan de opname van de single 'Hoe durven wij hier klagen?', die binnen afzienbare tijd zal verkocht worden ten voordele van Artsen Zonder Grenzen.

Het werd een leuke en boeiende opnamesessie, met een knap resultaat. Het lied wordt al even knap vertolkt door Sonia Pelgrims, die het refrein van het lied driestemmig zingt.

5 september 2014

Paul Severs in 'Toppers van Oranje'

In Tilburg werd aflevering 44 van 'Toppers van Oranje' door TV Oranje opgenomen. Tweede gast van het programma is Paul Severs met zijn nieuwe single 'Als jij maar bij me bent'. Het werd een zeer enthousiaste opname, die te zien is op Ment TV op donderdag om 19 uur en op TV Oranje zaterdag om 19.30 uur. Je kan alvast op YouTube de opname bekijken: http://youtube/i3I_tKHxMgg

Single van Sonia Pelgrims ten voordele van Artsen Zonder Grenzen

Binnenkort vindt in Studio Old Street de opname plaats van een single ten voordele van Artsen Zonder Grenzen. Prachtzangeres Sonia Pelgrims vertolkt het nummer 'Hoe durven wij te klagen?', met tekst, muziek, arrangement en productie van Paul Pans, die ook de instrumenten inspeelde.

Op welk label de nieuwe single uitgebracht wordt is nog niet duidelijk. De tekst van het lied handelt over de schrijnende tegenstelling tussen de Westerse maatschappij en het leven in de derde wereld.

 

14 juli 2014 

'Als jij maar bij me bent' op 3 in Vlaamse Super 15

Paul Severs steeg deze week van 4 naar 3 in de Vlaamse Super 15 met 'Als jij maar bij me bent'. Blijven stemmen maar via www.devlaamsesuper15.be.

 

22 juni 2014

Clip nieuwe single Paul Severs op Youtube

'Als jij maar bij me bent', de nieuwe single van Paul Severs, waarvan de muziek geschreven werd door Paul Pans en de tekst door Paul Pans en Paul Severs, kan je beluisteren en bekijken op een leuke videoclip. Hieronder de link naar de clip. Zo je op Google Paul Severs Als jij maar bij me bent Youtube intikt, verschijnt de clip meteen.

https://www.youtube.com/watch?v=N-KUk1l0hSc

Ook op Ment TV brengt Paul Severs zijn nieuwe single.

2 juni 2014 

Voorstelling full-cd Helena met drie nummers van Paul in Blankenberge

In restaurant 'Bistro Marcel' op de Blankenbergse Zeedijk werd vrijdagavond de nieuwe full-cd van zangeres Helena voorgesteld. Het nieuwe album op het platenlabel Scorpion, telt drie nummers van Paul, waaronder het buitenbeentje 'Die zomer'. Paul schreef de muziek, de teksten en het arrangement, speelde zelf alle instrumenten in en verzorgde, mixing, mastering en productie. Een fotografisch beeldverslag van de cd-voorstelling, gemaakt door beroepsfotograaf Guy Danneels, vind je op www.frontview-magazine.be én op de persoonlijke site van Guy http://www.guydanneelsphotography.com/EVENTS/CONCERTS/Helena-CD-In-%C3%A9%C3%A9n-twee-drie/.

Op de foto hiernaast, gemaakt door Guy Danneels, Helena en Paul tijdens de cd-voorstelling.

 

26 april 2014

Beeldverslag persvoorstelling afscheids-dvd Will Ferdy

Een mooi beeldverslag van de voorstelling van Will Ferdy's afscheids-dvd en -cd vind je op www.frontview-magazine.be. Liefst 39 foto's met onder meer Paul in het gezelschap van Will Ferdy en Helmut Lotti.

Ook fotografe Cindy Vinck, schoondochter van VSV-secretaris Jan Baeyens, maakte een bijzonder mooi beeldverslag. De foto hiernaast getuigt ervan.

 

26 maart 2014

'Emigreren' staat op afscheids-dvd én -cd van Will Ferdy

Het nummer 'Emigreren', met muziek van Paul Pans en tekst van Reginald Schuerwegen, staat op de afscheids-dvd  én -cd 'Mijn Leven' van Will Ferdy. De dvd en bijhorende cd met 20 hits van Will Ferdy wordt maandag 24 maart aan de media voorgesteld in het Antwerpse Lindner Hotel.

Vanavond kon je in 'Iedereen Beroemd' op één al de hoes zien van de dvd tijdens een gesprek van Will Ferdy met zijn medewerkers. De dvd werd 16 november 2013 in Antwerpen opgenomen in het Lindner hotel. Paul mocht samen met een aantal bekende artiesten aanwezig zijn bij die opnames.

De dvd bevat een documentair gedeelte waarin door Roger Nupie het leven van de artiest wordt verteld, geillustreerd door nooit eerder uitgegeven beelden van zijn leven en loopbaan. Voor het eerst worden ook levende beelden vertoond van de vriend die model stond voor 'Christine'. Dit gedeelte wordt gevolgd door de registratie van een 'Afscheidsconcert' dat reeds op 16 november van vorig jaar werd opgenomen in hetzelfde Lindner Hotel.

Het dvd-gedeelte wordt afgesloten met getuigenissen van prominenten en collega's.

Op de bijhorende cd zijn 20 van de grootste hits van Will Ferdy opgenomen.

Deze combinatie van dvd en cd (WFPrecords 1138) is van heden af te verkrijgen in de betere platenzaak. Ze kan ook besteld worden rechstreeks bij Will Ferdy Producties NV via de winkel van deze site of ook via een eenvoudig mailtje aan info@willferdy.be

Prijs: 19,50 € - leden van Will Ferdy Club betalen slechts 18 € - 2,10 € portkosten - geen verpakkingskosten.

 

21 maart 2014

Deel deze pagina