Met haar nieuwe single Hoe durven wij hier klagen? is Sonia Pelgrims eindelijk toe aan een heropstart van haar eigen carrière als artieste. Sonia nam jaren geleden (1976) een bijzonder succesvolle start als zangeres toen haar disco-repertoire met Moving Along en I Feel Fine torenhoog scoorde in de Belgische hitlijsten.

De disco-spots ruilde zij echter vrij snel voor het werk achter de schermen omdat zij gevraagd werd als backing-vocal voor studiowerk en bij concerten van binnen –en buitenlandse artiesten zoals Tina Tuner, Englebert Humperdinck,  James Last, Will Tura, André Hazes, Demis Roussos, Julio Iglesias en anderen groten uit de show-bizz. Niemand in Vlaanderen kan dergelijk palmares als ‘backing-vocal’ voorleggen.

‘Nu is de tijd rijp voor Sonia om terug solo te gaan. De enorme bagage die ze in de vele jaren opstapelde met ups en downs wil ze nu graag tot uiting laten komen in een eigen repertoire met inhoudelijke teksten, in combinatie met kwalitatieve composities die door een groot publiek kunnen gesmaakt worden’, zegt Henri Deschuyteneer van D & V.

‘Paul Pans, die haar ook in het verleden al een dikke hit bezorgde met I Feel Fine, staat ook nu  weer vastberaden achter deze hernieuwde carrièrewending van Sonia en zorgde voor muziek, tekst, opname en productie van haar nieuwe single Hoe durven wij hier klagen?.’

De single wordt uitgegeven door D & V, die het liedje ook beschikbaar stelt voor download en streaming via  24 internet portals, zoals iTunes, Spotify enz…

Producer Paul Pans zal een gedeelte van zijn auteursrechten die de nieuwe single opleveren, overmaken aan Artsen Zonder Grenzen. De ngo geniet trouwens al geruime tijd elke maand financiële steun van de producer voor het mooie werk dat AZG verricht in heel de wereld.

About the Author

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.