Nieuwe single ‘De liedjes van Verminnen’ is veel meer dan een eerbetoon

Na het bijwonen van Johan Verminnens schitterend concert ‘Plankenkoorts’ in De Markthallen Herk-de-Stad van 23 maart 2019, schreef producer, componist en auteur Paul Pans het nummer ‘De liedjes van Verminnen’. Dat nummer brengt Paul nu zelf uit als single.

De tekst bevat meer dan 20 titels van of verwijzingen naar bekende liedjes die Johan Verminnen tijdens zijn rijkgevulde carrière uitbracht. Ontdekken om hoeveel liedjes het juist gaat en welke de correcte titels zijn, is een leuke quizvraag.

Paul zingt de ode aan Verminnen zelf en tekende voor tekst, muziek, opname en productie.

Voor de sprankelende gitaarsolo deed Paul beroep op zijn neef Luc Vandebon, voormalig lid van de formatie ‘The Employees’, die destijds scoorde met het uptemponummer ‘Pick it up’.

Als coda van ‘De liedjes van Verminnen’ zingt Paul enkele maten van Johans hit ‘Laat me nu toch niet alleen’ in een driestemmige bewerking.

Paul Pans onderhoudt al jaren goede contacten met Johan Verminnen en werkte op velerlei vlakken samen met de jarige grootmeester van de Vlaamse kleinkunstwereld. Dit zowel bestuurlijk bij Sabam en De Vlaamse Sabamvrienden, als op muzikaal vlak voor zangeres Elsy M.

Paul heeft een grote adoratie voor de bijzondere nummers die Johan Verminnen schreef en de speciale interpretatie die Johan eraan geeft. Een liveoptreden van Verminnen en zijn topmuzikanten blijft een avond genieten voor Paul.

Paul Pans liet Johan Verminnen het nummer ‘De liedjes van Verminnen’ horen begin april 2019. Johan was er erg door gecharmeerd, vond de lofbetuigingen in de tekst wat overdreven, maar beoordeelde heel het concept als een mooie productie. Bedoeling was dit nummer meteen uit te brengen voor de zomer van 2019. Maar Verminnen suggereerde dat deze single best in het kader van een of andere gebeurtenis rond hem zou uitgebracht worden. “22 mei 2021 word ik zeventig”, zei Johan. “Dat is een geschikt moment om het nummer te releasen.” Het was lang wachten voor Paul Pans, maar nu is het zover.

About the Author

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.