Jens Reniers (22) is met de studioformatie dRumBets toe aan zijn tweede instrumentale single “The Magic Marimba”. Het vlotte nummer laat Jens horen als “magisch virtuoos percussionist” op marimba. Ook neemt hij de drums voor zijn rekening. Paul Pans – de andere helft van de studioformatie dRumBets – schreef het nummer, speelde met uitzondering van de marimba alle melodische partijen in en tekende voor de productie.

In “The Magic Marimba” speelt Jens op marimba tegen een snelheid van 592 zestiende noten per minuut. Geen sinecure, maar voor Jens blijkbaar niet zo buitengewoon.

Jens Reniers voelt zich thuis in alle genres. Pop- en dansmuziek vertolkt hij even schitterend als bijvoorbeeld jazz of klassieke werken. Platenbaas, producer en beroepstrompettist Patrick Mortier, lid van de Raad van Bestuur van Sabam en jarenlang lid van de succesformatie Vaya Con Dios, was erg enthousiast over Jens en zijn debuutsingle “RumBets”die bijna drie jaar geleden verscheen op het nieuwe label van Patrick Mortier Skoebiedoe (PMP Productions).

De nieuwe, tweede single van Jens and dRumBets “The Magic Marimba” is (voorlopig?) alleen verkrijgbaar als download via iTunes en tal van andere internetstores en verschijnt op het platenlabel “Old Street Productions”.  Je kan kiezen tussen twee versies: de gewone uitvoering en de dance-versie, waar een stevige basdrum het tempo extra benadrukt.

De naam van de studioformatie DrumBets is een goed voorbeeld van samenwerking tussen personen (muzikanten) uit verschillende deelgemeenten. Muziek is universeel, samenwerking moet dat ook zijn. De orkestband werd opgenomen in Studio Old Street in Geetbets (Bets). De opname van marimba en drums vond plaats in de studeer- en  repetitieruimte van Jens in Rummen (Rum). Zo zie je maar.

Hieronder de link naar iTunes:

en de Ultratop:

http://www.ultratop.be/nl/song/172f57/Jens-and-dRumBets-The-Magic-Marimba

About the Author

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.